MEMPERJUANGKAN UMNO/BN HANYA MENEMPAH SIA-SIA

27 08 2009

pj-1

MEMPERJUANGKAN UMNO/BN HANYA MENEMPAH SIA-SIA

Memetik sedikit ulasan Pesuruhjaya PAS Perak berkenaan dengan kemenangan PR di Permatang Pasir semalam. Apa yang dilihat, perjuangan Islam yang diperjuangkan oleh PAS tidak akan disia-siakan oleh Allah SWT. Tetapi ia berlaku sebaliknya pada BN. Perjuangan mereka hanyalah sia-sia. Sekiranya menang, mereka hanya mendapat habuan dunia, sekiranya kalah, mereka akan menanggung derita dan penyesalan sehingga akhir zaman. Tegas beliau.

Beliau juga menyatakan bahkan perlakuan buruk umno/bn merampas kerajaan Perak sebelum ini juga hanyalah sebagai habuan dunia yang sementara. Mereka pasti akan jatuh semula, kerana roda sunnatullah itu berputar. Mereka akan rugi sekiranya mengalami kekalahan, tetapi perjuangan Islam tidak akan rugi walaupun kalah.

Bagi beliau juga Keputusan pilihanraya Permatang Pasir semalam sudah menjadi jangkaan bagi BN. Mereka sudah pun tahu kekalahan mereka. Zahid Hamidi berkata bahawa pilihanraya tersebut menunjukkan bahawa BN berjaya masuk di dalam kawasan hitam, sedangkan ia cuma hendak menyedapkan hati sesudah dikalahkan.

Menurut beliau lagi tarikh 4 Ramadhan telah menyaksikan bahawa perjuangan itu tidak mengenal letih, penat dan lapar. Bahkan, Perang Badar sendiri berlaku ketika Bulan Ramadhan. Timbul di dalam benak kepala kita, kenapakah mereka yang bermusafir dirukhsahkan dengan dibenarkan berbuka, sedangkan ketika perang ia tidak pula dirukhsahkan?

Bagi beliau persoalan ini hanya dapat dijawab oleh mereka yang mengenal erti perjuangan. Bahkan sekiranya perjuangan itu bukan di bulan puasa sekali pun, mereka sudah pun dilatih dengan kekurangan bekalan makanan. Perjuangan itu bukanlah penyelusuran di atas hamparan karpet, tetapi ia penuh dengan cabaran.

Adakah BN ingin mendapatkan kemenangan dengan menghamparkan karpet di hadapan mata pejuang-pejuang mereka? Bahkan, perjuangan mereka itu adalah sia-sia, sekalipun mereka menerima ujian. Wahai orang yang beriman, kita perlu tahu bahawa BN juga mengalami kesakitan dan keperitan untuk menghadapi PR. Oleh itu, kita tidak perlu risau sekiranya kita diuji, kerana mereka juga mengalami perkara yang sama.

Sempena bulan yang mulia ini beliau menyarankan agar seluruh rakyat Malaysia meningkatkan keazaman dan komitmen mereka dalam agenda menumbangkan kerajaan zalim umno/bn.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: