BN MASIH DIBELENGGU TRAUMA PENOLAKAN RAKYAT

31 03 2010

IPOH, Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussain menyatkan bahawa perjalanan sidang DUN Perak yang berjalan semalam sedikit sebanyak menunjukkan BN masih lagi dibelenggu trauma penolakan rakyat terhadap mereka.

Beliau menyatakan Sebelum sidang DUN bermula, soalan-soalan ADUN PR ditolak oleh speaker Haram, dengan memberikan alasan-alasan yang tidak munasabah.

Bahkan, Sidang DUN yang dipenuhi polis, dengan layanan yang tidak adil kepada ADUN PR menunjukkan BN memang takutkan bayang-bayang sendiri, jelas beliau

Selain itu, Pemeriksaan keselamatan yang melampau oleh pihak polis, cuba menanamkan rasa takut dan bimbang kepada ADUN-ADUN PR yang hadir ke sidang DUN tersebut adalah satu tindakan yang tidak profesional dalam sebuah negara demokrasi.

Selain itu, Pihak media juga tidak dibenarkan masuk ke dalam sidang DUN, yang tidak berlaku sebelum ini.

Menurut beliau persidangan ini hampir-hampir menjadi persidangan pihak polis, apabila jumlah polis yang ada di dalam dewan terlalu ramai. ADUN PR juga tidak dibenarkan masuk ke dewan dengan pintu yang dipilih mereka, atas alasan pintu berkenaan ialah pintu BN.

Beliau mejelaskan lagi, bahawa semua adegan ini sebenarnya adalah manifestasi ketakutan BN terhadap kekuatan dan solidariti PR yang tidak goyah walaupun ditekan dari semua sudut.

Sehubungan itu beliau menyatakan bahawa ADUN PR tetap komited terhadap amanah rakyat, walaupun diancam dan dilayan dengan tidak sewajarnya oleh pihak BN. ADUN PR tetap hadir dan memberikan kerjasama yang baik ketika dalam sidang DUN.

Beliau berharap agar sidang DUN yang akan diteruskan ini akan terus menyaksikan komitmen ADUN-ADUN PR yang diketuai DS Nizar, yang merupakan kerajaan pilihan rakyat.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: