PESURUHJAYA PAS PERAK : ISTIQAMAHLAH, KITA SEMAKIN HAMPIR DENGAN KEMENANGAN.

11 11 2010

IPOH, 11 November – Pesuruhjaya PAS Perak hari ini mengingatkan kepada seluruh ahli PAS di setiap peringkat supaya terus tetap dan sabar dalam membawa perjuangan Islam untuk sampai kepada masyarakat. Beliau mengingatkan agar penggerak-penggerak parti supaya terus istiqamah dalam menghadapi mehnah dan tribulasi dalam perjuangan kerana sudah menjadi sunnatullah atau adat perjuangan, pastinya mereka akan diuji sepertimana yang dinyatakan oleh Allah SWT

Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami beriman”, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)? Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang sebenar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahuiNya tentang orang-orang yang berdusta.
(Al Ankabut : 2-3)

Beliau juga menambah, istiqamah merupakan suatu perkara yang mudah untuk dikatakan akan tetapi, pelaksanaannya amat sukar dan memerlukan kepada kesabaran dan pengorbanan yang tinggi. Istiqamah merupakan perkara yang amat berat sehingga tumbuh uban Rasulullah ketika mana turunnya ayat yang menyuruh untuk istiqamah.

Mengulas lanjut, beliau menambah, PAS merupakan parti yang amat komited di dalam memperjuangkan Islam sejak dari zaman kemerdekaan lagi. “Kita tidak pernah berundur daripada medan mendaulatkan syariat Allah di muka bumi ini kerana kita komited dengan perjuangan suci ini,” tegas beliau menjelaskan kewujudan PAS di muka bumi Malaysia. “Maka tidak harus kita berundur sekarang kerana kita yakin kemenangan sudah semakin hampir dengan kita,” jelas beliau lagi mengajak seluruh ahli supaya terus tetap berada di jalan perjuangan dan seterusnya mengatakan bahawa untungnya menjadi pejuang Islam adalah kerana dihujungnya, pasti akan mencapai kemenangan samada kemenangan di dunia ataupun mendapat syahid sambil membacakan ayat ke-23 surah al-Ahzab yang bermaksud

Di antara orang-orang yang beriman itu terdapat pemuda-pemuda yang membenarkan janji mereka kepada Allah. Di antara mereka ada yang telah menyempurnakannya dan ada yang masih menunggu. Mereka tidak sekali-kali mengubah janji mereka. (Al-Ahzab: 23)

Seterusnya, beliau menambah, UMNO kini sudah tua untuk memerintah Malaysia. Malaysia memerlukan pembaharuan untuk membawa masyarakat kini dan beliau menyeru agar penggerak-penggerak parti untuk bekerja dengan untuk lebih kuat. “Dengan izin Allah dan kesungguhan kita bergerak kerja, UMNO dan Barisan Nasional akan menjadi sejarah pada Pilihanraya Umum ke-13 nanti,” tegas beliau.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: