RASUAH, ANGKUH, ZALIM MEMANG BUDAYA PEMIMPIN UMNO

9 12 2011

IPOH 7 Dis 2011, Pesuruhajaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussain hari ini menyatakan, kini rakyat sudah hilang kepercayaan terhadap UMNO/BN yang terus mempertahankan budaya rasuah, angkuh, penindasan, zalim yang ada pada pimpinan mereka.

Beliau menyatakan, kini bukan masanya lagi untuk rakyat terus mendiamkan diri dan tidak mahu ambil tahu.

Sepanjang pemerintahan BN, kita semua juga sebenarnya telah bersama-sama menyumbang –akibat sikap kita yang ‘biarkanlah’, dalam menyemai kuasa kuku besi pemerintah yang kejam hinggalah kini kuasa itu menjadi parah dan terlalu mencengkam, jelas beliau.

Beliau juga menyatakan bahwa PAS Perak khususnya akan terus bekerja untuk menyeru rakyat supaya berani menyatakan keberanian runtuk terus membongkar penyelewengan dan rasuah yang UMNO/BN amalkan, lantas tidak teragak-agak menolak UMNO/BN.

Memetik ucapan beliau, “ Kesan yang kini dirasai rakyat ialah kenaikan harga barang yang melampau, 80 peratus rakyat Malaysia kini terpaksa menanggung beban kos sara hidup yang semakin tinggi, sedangkan pemimpin-pemimpin UMNO/BN dan kroni mereka hidup mewah”

“ Kewujudan undang-undang kejam seperti yang menekan dan menzalimi rakyat sehingga teguran dan nasihat rakyat tidak dipedulikan, Bantahan rakyat dengan angkuh diperangi secara kejam menggunakan undang-undang tersebut. Kini timbul pula undang-undang Perhimpunan Aman 2011 yang langsung tidak masuk akal”

“ Politik perkauman digunakan untuk menakutkan rakyat. Taktik ‘pecah’ dan ‘perintah’ dilaksanakan untuk menutup berita penyelewengan dan rasuah serta boros dan tamaknya pemimpin-peminpin UMNO/BN ini. Sepanjang pemerintahan BN, rakyat Malaysia ditipu dengan slogan perkauman sempit supaya mereka tetap undi UMNO/BN”. Tegas beliau.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: